Yvonne - vykort, lokalhistoria, bilar och vigsel!

Mina stora intressen här i livet, förutom familjen, är vykort, vår katt och bilar.

Vykorten gjorde att jag också fick upp ögonen för Eskilstunas lokalhistoria som är mycket intressant. Man lär sig mycket när man söker information kring miljöerna som visas på vykorten. Vill nog beteckna mig som en stolt Eskilstunabo!

VYKORT!

På Vykortsföreningens hemsida - http://www.etunavykort.se/ - har vi startat upp en sida som vi kallar för "Månadens Vykort". Där tar vi ett gammalt vykort och söker upp samma motiv för att se hur miljön ser ut idag. Då måste man också söka historien bakom ändringen av miljön. Ibland är ändringen inte särskilt stor, och då är det inte så svårt. Men när miljön är oerhört ändrad då får man söka informationen i antingen böcker, skrifter av annat slag eller på nätet.

MERCURYN - eller Murklan som vi brukar kalla den - tas i bruk när snö och is försvunnit från gatorna! Men det räcker inte. Kommunen måste ha gjort sitt också, dvs de måste ha sopat gatorna!

Att få ge en ytterligare dimension åt bilåkandet tycker jag är kul. Därför har jag införskaffat ett par klänningar som går i 50-talsstil.

Vid Fröslundadagen den 29 maj 2009 hade man 50-talstema. Vi tog naturligtvis bilen till Fröslunda och jag tog på mig klänningen. Man hade tävling om vem som hade Fräckaste Bilen och Finaste 50-talsklädseln.

Vi kom trea i båda tävlingarna.

Tidningen Folket var där och skrev i tidningen. Här följer länken till artikeln.

Men "egentligen" var jag där för att visa föreningens vykort! Titta gärna in på vår hemsida och i våra gallerier med olika kort.

BRÖLLOP - Pingstafton 2013 var första gången bilen användes för att skjutsa ett brudpar till vigsel. En upplevelse även för mig eftersom det var en f.d. kollega som tog sin dotters pappa till altaret! (fotograf: Tony Abaji)

JOBB - Den 11 februari 2013 startade mitt nya arbetsliv på Eskilstuna kommun. Som administratör på Kommunledningskontoret, huvuduppgiften är att ge våra folkvalda politiker det administrativa stöd de behöver. Ett jobb och en uppgift som jag trivs otroligt bra med.

Dessförinnan var det Energimyndigheten som under drygt tre år som var min hemvist om dagarna. Till att börja med fanns jag på en enhet som driver ett projekt - Uthållig kommun. Det är ett projekt som uppmanar kommuner till energieffektivisering. Den 1 september 2011 övergick jag till att jobba som avdelningsadministratör. Energimyndigheten är en härlig arbetsplats med massor av härliga medarbetare, där jag bland annat fick återknyta bekantskapen med arbetskamrater från FFV-tiden.

VIRAGO!

Våren 2012 är starten för en ny verksamhet i mitt liv. MC-livet ska testas! Men först måste vi träna på allt det där som man måste kunna när man ska ut i trafiken och tampas med andra trafikanter.

Nyfiken på första turen? Kolla här... (YouTube)

DAMRALLY!!!!

En artikel i lokaltidningen berättade om ett par tjejer som skulle åka DamRally i Västmanland. Kul tänkte jag och frågade Robbans dåvarande flickvän och sambo Linah om hon hade lust att hänga på. Visst hade hon det!

2011 blev det premiär för oss.

2012 följde Linahs mamma med, Sylvia Lundh. Här följer några bilder från Classic DamRally 2012.

2013 blev bilen full av tjejer i olika åldrar! Min svägerska Sylvia, hennes svärdotter Pernilla och Rebecca som är Sylvias barnbarn gjorde sällskap på vår tur genom det Västmanländska landskapet. Vi svarade på frågor, vi vinkade till åskådarna och vi led med dem som åkte nerkabbat eftersom regnet stundvis öste ned!

2014 skulle samma gäng följa med som 2013. Men det vi inte räknade med var att datumet sammanföll med traditionell resa med familjen. Ja, Sylvia och Lasses familj åker varje år iväg vid skolavslutningen - ofta till Danmark.

Ulrika hängde på istället. Vi hade en härlig dag med bilåka, picknick i Surahammar, lite regn och svara på frågor fick vi också göra.

Här är våra barn: Robban till vänster - Matte till höger!

Sidan är uppdaterad 13 maj 2019

Yvonne Karlsson - kzon.se © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use: Please mail and ask first.