Triumph Spitfire Mk II 1965

En öppen sportbil - vem vill inte ha en liten öppen sportbil??!! Kjell såg annonsen i Kuriren. -Ska vi åka och titta? frågade han. -Kan vi väl, fick han till svar.

I ett garage strax utanför Eskilstuna stod den, ljusblå och jättefin. Motorn hade man visserligen "moderniserat" så att den passade en ungdom mer än en någon äldre ungdom. Men det är sådant som går att fixa.

-Ska vi köpa den, frågade han. -Kan vi väl, fick han till svar.

Yvonne hade fått sin "drömbil" utan att vid det tillfället veta att just denna bil var hennes drömbil. En av många, i och för sig. Men efter några dagar stod den på vår gård. Vi åkte några varv runt området där vi bor, vi åkte till Ekeby Veterandag, vi tog någon sväng till. Sedan ställdes den i garage för att restaureras. För det är klart att det finns att göra på en "gammal" bil. Motorn behövde en genomgång, inredningen var sliten. Reservdelar inköptes och Kjell jobbade med bilen under vintern 2006.

Ett annat projekt (läs: Mercury Monterey) tog överhanden och Triumphen står nästan klar i vårt garage nu.

En vacker dag kommer den ut på våra gator i Eskilstuna. En vacker dag ska den vara med på veteranmarknaden i Ekeby än en gång. En vacker dag ska den stå på Faktoriholmarna för allmänt beskådande.

Triumph Spitfire Mk II av 1965 års modell är en tjejbil. Men det visste vi inte förrän efteråt =)

Sidan är uppdaterad 3 mars 2015

Kjell och Yvonne Karlsson © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use: Please mail and ask first.