Mercury Monterey 1956

När bilbygget Sjuan var avslutat och drömmen om ett nytt projekt började spira, så var det bekvämlighet och nostalgi som tog överhanden. Letandet efter objekt pågick under en längre tid. Men till slut fanns en bild på datorn som kom tillbaka gång efter gång. Kjell hade hittat en Mercury Monterey av 1956 års modell. Men den stod i USA. Det är bilen som du ser överst här på sidan.

Efter att ha byggt en bil från grunden var det nog mest annat skruvande med bil som var intressant. Att ha en bil som man kan köra med direkt, där man kan prata med varandra under resans gång, det var det som prioriterades i projekt nr 2.

Kontakter togs, köpet gick igenom och väntan på bilen började. Den

skulle komma i april, det var ursprungsbeskedet. Men skeppning av bilar är som att vara i väntans tider. I början av juni 2007 stod bilen på vår gård! Den var precis så fin som hade visats på bilderna, men det fanns andra brister! Men problem är till för att lösas. Kjell löste problemet med motorn.

Vi åkte några enstaka "raggarrundor" i Eskilstuna stad sommaren 2007. Om än något skakigt och nervöst. Skakigt beroende på alla ombyggnationer av vägar och tillkomster av rondeller i vår stad. Nervöst, bara för att man inte litar på att man har kommit ihåg allt man borde komma ihåg, när man restaurerar en motor.

Under vintern 2007/2008 togs motorn ur bilen och restaurerades ordentligt. Kjell gick igenom allt!

Våren 2008 togs bilen ut och vi åkte med glädje på Power Meet, ställde ut bilen på Automobilhistoriska Sällskapets träffar på torsdagar i centrala Eskilstuna - från 2010 är det Vilsta fritidsområde som gäller. Vi tog och fram och tillbaka till Filipstad där vi deltog i Hjulhälja!

Säsongen 2009 hoppas vi medför många bilträffar i vårt avlånga land!

Pingsthelgen 2009 deltog vi med bilen och vykort på Fröslundadagen. Tredjepris utdelades till oss för Fräckaste bil. Yvonne hade klätt sig i sin 50-talsklänning. Även här tilldelades vi tredjepris. Tidningen Folket fanns på plats och skrev om arrangemanget. Här följer en länk till artikeln: http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.372514

Under hösten 2009 fortsatte renoveringen av motorn. Nya kåpor och nytt luftfilter gör att Kjell tycker att motorn börjar få det utseende som han är nöjd med.

Sidan är uppdaterad den 1 mars 2015

Kjell och Yvonne Karlsson © 2009-2015 • Privacy Policy • Terms of Use: Please mail and ask first.